Hier vind je enkele leuke, interessante links

 

Stichting Wetenschappelijk onderzoek Doofblindheid: een organisatie die wetenschappelijk onderzoek doet om o.a. Retinitis Pigmentosa tegen te houden. Heel wat doofblinde mensen houden acties om geld te verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Usher. Hieronder vind je enkele mensen die sponsors zoeken:

 

  • Tinne wil de wereld blijven zien
  • Hedda's droom: genenonderzoek
  • Japie heeft Usher type 1 en wil terug kunnen fietsen.
  • Nicole droomt van nieuwe ogen

 

Kennisportaal visuele handicap: Een prachtige portaalsite voor blinden en slechtzienden, gemaakt door Kim Bols, een blinde jonge vrouw.

 

Dopjesactie: Verzamel dopjes voor een goed doel, verzamel de dopjes van plastic flessen ten voordele van het Belgisch Centrum voor geleidehonden. De dopjes worden door het BGC naar een recyclagebedrijf gebracht die de dopjes verwerkt. Voor al die dopjes krijgt het BGC geld waarmee ze blindengeleidehonden kunnen financieren. Alles over de Dopjesactie lees je op deze website.

 

Vlaamse Gebarentaal: Ontdek hier wat je altijd wou weten over Vlaamse gebarentaal.

 

Loesje: Loesje is een vereniging die posters maakt met teksten die vaak getint zijn door politiek en actualiteit maar met een humoristische noot. Er zitten ook grappige uitspraken tussen! Neem gerust een kijkje op hun website.